Huntonit Huntonit - Logga.png

Huntonit Board.png

Huntonit är utmärkt att använda i ditt nästa byggprojekt, oavsett om det är nybygge eller renovering!

Huntonit-paneler kan användas både vid nybyggnationer eller vid renovering av hus eller stuga. Du får slitstarka och eleganta panelbord som, med en dekorativ penselmålad eller strukturerad yta, är väldigt praktiska och lätta att montera. På så sätt får du jobbet snabbt gjort och kunden får ett fantastiskt och perfekt resultat.

Enkel montering

En stor fördel är att Huntonit-paneler kan användas stående och liggande, både på väggar och i tak. Detta ger rummet ett enhetligt utseende och använda samma paneler på alla väggar och i tak.

Det är också mycket praktiskt att panelborden är lätta att hantera eftersom de är förpackade med fyra bord per paket. Det går mycket snabbt att skruva upp panelerna på väggen och i taket. Hantverkare, Steinar Furre, på Byggtorget, Løddesøl Sagbruk & Høvleri AS, har många goda erfarenheter av användningen av panelborden i sina projekt.

- Huntonit är lätt att installera och du har ett färdigt tak som inte behöver efterbehandlas. Vi har använt Huntonit-paneler i både enfamiljshus och flerfamiljshus och är mycket nöjda med resultatet. Slutresultatet är helt perfekt, avslutar Furre nöjd.

Perfekt till badrum och stugor

Panelborden tål temperatur- och luftfuktighetsförändringar bra och är därför ett utmärkt val till exempel i badrum och på innerväggar och tak, där temperaturen förändras under året.

- Panelbord från Huntonit kan användas på alla innerväggar och tak, både i hus och stugor, även i våta rum med undantag för själva våtzonerna, förklarar Kjell Torland, produktchef för Huntonit.

Ger ett bra inomhusklimat

Huntonit är både en miljövänlig och ren naturlig produkt som kan bidra till att förbättra inomhusklimatet. Huntonit takskivor, väggskivor och panelbord med träfiberkärna är den enda färdigmålade skivan och panelen som rekommenderas av Norges Astma-och Allergiforbund. Huntonitprodukterna är även märkta med Inneklimamerket av Dansk Teknologisk Institutt.