Monitor Monitor - Logga.png

Monitor - Board.png

VI GÅR INTE I ANDRAS FOTSPÅR.

Inte sedan vår vandring i Monitor mountain range i Nevada, dagen då idén till våra skor kom. Redan då tänkte vi i andra banor. Vi insåg att man kan skapa en ny generation skyddsskor, med tekniska trekkingskor som förebild. Det låg till grund för vårt varumärke, som fick sitt namn efter bergen. Monitor Shoes hade sett dagens ljus. Förmågan att tänka i andra banor. Se det andra inte ser, bryta konventioner och gå vår egen väg – att göra saker och ting på vårt eget sätt – är essentiellt för vårt varumärke.

UTVECKLINGSPROCESSEN

I utvecklingsprocessen av nya produkter är alltid säkerhet och användarens krav i fokus. Lång erfarenhet, djupgående kunskap om fotens anatomi i kombination med den senaste teknologin inom skotillverkning är fundamentet för framtidens skyddsskor. Alla våra produkter är noggrant utvalda material, gedigen hantverkskunskap och ett innovativt tänk ger tekniskt fulländande produkter med egenskaper som låg vikt, bra andningsförmåga och stötdämpning. Maximal prestanda och komfort åtta timmar om dagen, och mer därtill. Design är ytterligare en aspekt där vi skiljer oss från mängden. Vi tummar aldrig på kvalitet eller funktionalitet. Vi lägger däremot lika stort fokus på att även skapa en unik visuell identitet, design och formspråk som skiljer sig från mängden. Det är förmodligen därför Monitor på kort tid blivit en av Skandinaviens ledande tillverkare av skyddsskor & kläder. Skapade för alla som precis som vi, bryr sig om vad man har på sig, och som vågar gå sin egen väg.

SAFE & SMART

Vår devis Safe & Smart sammanfattar precis det vårt designarbete handlar om. Att säkerheten alltid kommer i första rummet. Den kompromissar vi aldrig med. Varje produkt ska ha högsta betyg i sin respektive skyddsklass. Men vi lägger lika stor vikt vid design och formgivning av våra skor & kläder. Ett arbete där vi inspireras av vår omvärld och trender, likaväl som ny teknik och nya material ger nya möjligheter till både estetisk och funktionell design. Ett eget formspråk som vi är stolta över.

KONSTEN ATT VARA ETT STEG FÖRE.

Innovation utan en gedigen grundkunskap är inte möjlig. På Monitor strävar vi alltid efter att leda utvecklingen. Nyfikenhet och ett sinne öppet för förändring är några av våra verktyg. Men vi behöver också ha respekt och lyhördhet inför våra kunders behov, marknadens förändringar och nya trender. Vi blir aldrig fullärda och det är genom smarta samarbeten och utbyte av kunskap som vi kan hålla oss i framkant och leda produktutvecklingen för skyddsskor & arbetskläder. Det är det som gör att vi också kan våga bryta mönster, utmana och gå vår egen väg.

Är du som vi – så vet du precis hur vi tänker.