Golv

Golv Board.jpg

På Bolist finns det i princip hur mycket som helst att välja mellan, alltifrån massiva trägolv till enklare golv i laminat, i flera olika prisklasser.

Stort eller litet projekt spelar ingen roll – Kom in till din lokala Bolist-butik så tar vi fram en offert som passar ditt behov och vi kör sedan ut leveransen direkt till ditt projekt!

Massiva trägolv

Då golvet består helt av trä är det i det närmaste outslitligt. Massiva trägolv finns i många olika träslag men i Sverige väljer vi oftast gran, furu eller ek. Det finns med olika ytbehandlingar, lack, olja eller vax, samt antingen släthyvlat eller borstat. Ett borstat golv är tåligare mot slag och repar. Välj även ändspontade golv om du behöver skarva mellan reglar på ett stort golv, så att du blir mindre känslig för längder

Massiva trägolv Board.jpg

Parkettgolv

Går normalt sett snabbt att lägga. Parkettgolvet har en slipbar träyta på minst 2,5 mm och är oftast konstruerad i 1-, 2- eller 3-stavsmönster. För att få ett tåligt golv är ytan ofta förbehandlad med antingen olja, hårdvax eller lack i varierande glans och fungerar bra att lägga med golvvärme. Idag läggs i princip alla parkettgolv med klicksystem vilket ger ett mycket effektivt arbetsflöde och ett snabbt resultat. 5G klicksystemet hos BOLIST golv spar upp till 20 % arbetstid jämförbart med andra klicksystem.

Parkett Board.jpg

Vinylgolv

Våra vinylgolv har keramisk kärna, vilket medför att de inte rör sig vid temperaturväxlingar. Eftersom de är vattentäta så passar de bra att lägga i t.ex kök och hall, där det är hårt slitage. Läggningen går extremt snabbt med 5G klicksystem och det krävs inget lim och ändå bygger golven sällan mer än 6mm! När du lägger vinylgolv skall golvunderlag för Vinylgolv användas. Vinylgolv är tunna golv och därför kan fogen knäckas om inte rätt underlag används. Självklart går det även att lägga det med golvvärme

Vinyl Board.jpg

Laminatgolv

Laminatgolv är golv gjorda av trä som pressats och bildar en HDF kärna som är belagd med ett hårt ytskikt där olika mönster trycks. Mönstret kan i princip föreställa vad som helst men vanligast är att man försöker efterlikna olika träslag eller andra naturliga material. Våra golv är från 8 mm till 12 mm tjocka, vi har valt dessa tjocklekar för att man då får mycket stabila golv som dessutom har 5G klicksystem vilket inte tunnare golv kan ha. Golven lämpar sig också i de flesta typer av rum, dock ej våtrum. Fungerar bra att lägga med golvvärme.

Laminat Board.jpg